Voorgaande evenementen

De Stichting Promotie Blaricum heeft vele unieke evenementen met groot succes georganiseerd. Allen met het doel het bijzondere dorp Blaricum op een mooie manier te leren kennen. Evenementen met smaak en kwaliteit, passend bij Blaricum.

Running Lunch

De Running lunch is meerdere jaren achter elkaar een topper geweest. Bij verschillende bijzondere locaties in het dorp kon worden aangeschoven voor een hap en een drankje. Op boerenerven, in mooie tuinen en bij andere prachtige locaties verspreid door het dorp. Kennismaken met de culinaire kant van Blaricum en wel op een heel ontspannen en gezellige manier. Volgens een van te voren bepaald rouleringssysteem nuttigt een groep het voorgerecht op de ene locatie, vervolgens het hoofdgerecht bij het volgende en daarna het nagerecht in weer op een andere locatie. En natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met een heerlijk glaasje wijn.

Openluchtbioscoop

In 2006 organiseerde De Stichting Promotie Blaricum een openlucht bioscoop met de film “Babel” met Brad Pitt en Cate Blanchett. Het was voor de Stichting een nieuw evenement, dat in de plaats kwam van de Plein Air schilderwedstrijd. 

De film werd getoond op het eilandje bij Rust Wat. Het restaurant bood een speciaal bioscoopmenu aan.

Op het eilandje was een groot scherm opgesteld. Na de opening door onze voorzitter Loets Drent, konden de ongeveer 350 belangstellenden de film volgen. Omstreeks 24:00 uur was de film afgelopen en keerden de “bioscoopgangers” tevreden en rustig huiswaarts. Een aantal filmgangers zetten de genoeglijke avond voort bij De Oude Tak, Spijkstra of gewoon thuis.

Voor de autorijders was er een gratis pendeldienst, die tussen het Oranjeweitje en Rust Wat heen en weer reed.

Artist & Food

In 2016 heeft de Stichting voor de eerste keer Artist & Food georganiseerd. Een schilderwedstrijd in het oude dorp combinatie met theateroptredens bij de muziektent en Foodtrucks. Het was een prachtige dag, iedereen heeft genoten. De dag werd afgesloten met een veiling van de schilderijen. Het evenement Art(ist) & Food met drie onderdelen:

  • Art – kunstschilders, zowel plein air als portret, schilderen rond de Muziektent
  • Artiesten die optreden bij de muziektent
  • Food en drinks- op het terrein staan verschillende tentjes met een hapje en een drankje. Sta- en zittafels maken het u daarbij gemakkelijk.

Art

In het centrum van het dorp rondom de Muziektent zullen ruim 30 kunstschilders “plein air” schilderen. Andere kunstschilders zullen een portret van een autochtone Blaricummer schilderen. De kunstschilders komen niet alleen uit de omgeving maar komen van Groningen tot Roosendaal, van Nieuw-Buinen tot Den Haag. De oudste deelnemer is 87!

Een jury kent prijzen toe voor de plein air schilderijen. De prijs voor het portret schilderen wordt, net zoals in het TV-programma Sterren op het Doek, bepaald door het model. De prijzen zijn als volgt:

1 e prijs “Plein-air “ van € 1.250,-
2 e prijs “Plein-air” van € 750,-
3 e prijs “Plein-air van € 500,-

1 e prijs “Portret” van Є 1.250,-

Schilderwedstrijd

Als voorloper op ( of is het van) Artist & Food is er vele jaren op rij de schilderwedstrijd door De Stichting georganiseerd. Ongeveer 100 schilders schilderden Plein Air een stukje Blaricum. De dag werd afgesloten met een veiling en een prijsuitreiking. Voor schilders en bezoekers een leuke dag.