Projecten

De Stichting Promotie Blaricum organiseert evenementen ter promotie van Blaricum. Daarnaast doneert de stichting geld aan projecten ter verbetering of verfraaiing van Blaricum.

Verlichting Dorpskerk Blaricum

De Stichting Promotie Blaricum heeft de verlichting van de dorpskerk in Blaricum mogelijk gemaakt. De Dorpskerk huist in een prachtig vroeg gotisch 15e eeuws kerkgebouw, gelegen midden in het fraaie dorp Blaricum, aan de doorgaande weg, naast het oranjeweitje. Hoe oud is de kerk? Waarschijnlijk was Blaricum rond 1400 al een zelfstandige kerkelijke parochie. Verschillende bronnen noemen het jaar 1382 als begin. Begin 1400 zal er op de plaats van de huidige kerk een houten kapelletje verrezen zijn. Op een kaart van 1431 staat de kapel nog niet. Maar op de beroemde ‘Ronde Kaart’ van 1520 staat de Blaricumse kerk, een kerk die groter is dan die van de buurgemeenten Huizen en Bussum. In de oudste klok van de Dorpskerk staat het jaartal 1512. Oudere gedeelten van de kerk zijn nu nog te zien.

Beeldbank Blaricum

In 2016 heeft de Stichting Promotie Blaricum met een donatie het mogelijk gemaakt dat de beeldbank gemaakt kon worden. De beeldbank is een initiatief van de Historische Kring Blaricum en is een online fotoarchief va Blaricum. Een zeer waardevol project dat regelmatig wordt aangevuld. Iedereen kan foto’s uploaden. Er zit een duidelijke zoekfunctie op de website zodat er op naam, activiteit, straatnaam enz kan worden gezocht naar foto’s. Meer info op www.beeldbankblaricum.nl

Plaatsing klok in het centrum van Blaricum

De Stichting Promotie Blaricum heeft in 2013 een nieuwe klok in het centrum geplaatst. Nadat de klok bij het oude Postkantoor (tegenwoordig is er een notaris gevestigd) verwijderd is, miste  Blaricum een klok. De klok is geplaatst aan de overkant van de Gall & Gall. Het is een aanwinst voor het dorp. een mooie verfraaiing van Blaricum.

Kerstverlichting in het centrum

In 2017 heeft de Stichting een aanzienlijke bijdrage geleverd, zodat de Blaricumse OndernemersVereniging (de BOV) een prachtige Kerstverlichting in het centrum van het dorp kon plaatsen. Bij de aanvang van de Wijnproeverij 2017 is de verlichting door Loets Drent, oud-voorzitter van de Stichting, feestelijk ontstoken.