Ottovino schenkt de volgende wijnen:Tempranillo & Cabernet Sauvignon van de wijngaard Clos Montblance uit
Catalunya, Spanje
of
Lillet Winter Tarte
Dit is een Frans aperitief, Lillet Blanc, met appelsap en kaneel.
Iets lekkers warms voor op de koude november vrijdag.
Gall & Gall schenkt de volgende wijnen:
Garzon Rosé – Gall & Gall – € 7,99
Elegante rosé van Garzón uit Uruguay gemaakt van pinot noir en merlot. Sur lie gerijpt, fris en delicaat met de smaak van rode kersen en aardbeien.
Bij Bodega Garzón uit Uruguay wordt iedere wijngaard aangeplant met de druivenras die het meest geschikt is voor de omstandigheden van dit specifieke stukje grond. De wijn rijpt drie tot zes maanden op de gistcellen (sur lie) op roestvrijstalen tanks. De wijn is fris en delicaat met de smaak van rode kersen en aardbeien. De pinot noir-druiven zijn ook uitstekend in staat om de mineraliteit van de bodem terug te laten komen in de smaak van de wijn.
La Negly – de Blaercom- € 9,97
De naam La Côte is een verwijzing naar de hellingen van het Massif de la Clape. Hier in het zuiden van Frankrijk staan de druiven aangeplant op een kalkrijke kleibodem. Deze rode wijn is een blend van gelijke delen syrah, grenache, carignan en mourvèdre. Zacht en elegant met cassis, zwarte peper en zoethout.
Schenk deze rode wijn uit de Languedoc in combinatie met stoofgerechten met specerijen, bij gegrild rood vlees of bij harde kazen. Een gedeelte van de wijn wordt op de traditionele manier gevinifieerd. Een ander deel wordt gemaakt door middel van de macération carbonique. Deze koolzuurgasweking zorgt voor extra fruitigheid en licht verteerbare tannines.
Arrogant Frog – H v/d Bergh Smederij – € 6,49
Toen de wijnmaker van Arrogant Frog al zijn druiven had geoogst, kwam hij er achter dat hij één wijngaard was vergeten. Hij besloot alsnog te oogsten en van die druiven maakte hij de Red Velvet Late Harvest Limited Edition.
Dankzij de late oogst heeft de wijn wat natuurlijke restsuikers. Hij is daardoor iets zoeter en intenser dan dat je van Arrogant Frog gewend bent. Hij wordt gemaakt van 87,5% marselan en 12,5% grenache. Dankzij 5 maanden rijping op hout, proef je rijp donker fruit met chocola en vanille.
La capitana merlot – Fred van Sprang – € 6,97
Capitana (letterlijk kapitein) is een verwijzing naar de grootste palmboom op het wijngoed van Viña La Rosa. Deze merlot heeft duidelijke invloeden van eikenhout. Je proeft vanille en rood fruit.
De Capitana wijnen zijn hun beste wijnen. En met Merlot weten ze wel raad in Chili: een mand vol zomerfruit! Rijk en vol van smaak!
Belangrijk voor Viña la Rosa is het duurzaam produceren.Bruce Jack pinotage/malbec – Art of Living by Marquiette – € 5,99
Pinotage met toevoeging van 8% malbec. In Zuid-Afrika schenken ze hem bij wild van de braai. Ook verrassend goed bij Thaise gerechten en zelfs sushi. Een heel diverse wijn goed voor veel momenten.
Volgens de Zuid-Afrikaanse wetgeving hoef je de toevoeging van 8% malbec niet eens te vermelden. Toch kiest Bruce Jack ervoor om deze druif een eervolle vermelding te geven op het etiket. Daarnaast legt hij uit dat deze wijn van voornamelijk pinotage smaakt naar ‘black cherry pie with a pinch of thyme’. En dat klopt, want je proeft kersenjam, zwarte bramen en groene kruiden zoals tijm en rozemarijn